Ernæring igennem livet
I alle livets faser og trin har menneskets organisme brug for løbende at indtage og bearbejde ernæring.
Vi kender alle følelsen af at være sulten. For at ’helbrede’ denne tilstand spiser vi. Efter et godt måltid føler vi os normalt mætte og styrket, men hvis maden ikke gav os de rigtige kræfter, føler vi os utilpasse eller bliver hurtigt sultne igen. Både vores fysiske- og sjælelige tilstand påvirker vores behov for mad, og omvendt er ernæringen med til at ernære både det fysiske og det sjælelige i mennesket. Hvis man er stresset eller udmattet, kan den rigtige ernæring være med til at hjælpe os i balance igen.
De første 7 år i vores liv udvikles vores tarme og fordøjelsesorganer i takt med den ernæring vi indtager. Manglende fordøjelseskræfter (fødevareallergi) viser sig som: ondt i maven, udslæt i ansigtet og på overarme, træthed, hysteri, koncentrationsbesvær, børnesår, nældefeber mm.
Hele mennesket må ernæres, hele vejen gennem livet – men hvordan?
Mineraler, proteiner, fedt og sukker er alle vigtige dele for hele mennesket, men det er ikke lige meget i hvilken form vi får disse. Vores tænkning, vores sjæleliv og vores handlekræfter ernæres på forskellig måde.
Vi må forsøge at se et overordnet billede af menneskets ernæring og derfra finde en individuel tilgang.